Skade på bilglass

Vi har gjort det enda enklere for deg bruke autoriserte Volvo-verksteder, og originale deler. Vi har nå fjernet egenandel på bytte av glassrute, om du bytter det på et autorisert Volvo-verksted.

P2015_1078

Hva dekkes av forsikringen?

Ved delkasko-, kasko- og totalforsikring er bilens frontrute, side- og bakvinduer, samt glasstak og takluker av glass forsikret. Verkstedet gir råd om hva som er best for bilen din; enten reparasjon eller skifte av glassruten. Skifte av glassrute er ikke bonusreduserende.

Volvo Original Frontrute

I nyere Volvoer er frontruten en viktig del av sikkerhetssystemene. Frontruten er utstyrt med antenne, kamera og laser. Herfra styres viktige funksjoner bak sikkerhetssystemer som Driver Alert, autobrems, avstandskontroll og trafikkskiltinformasjon. Hvis du må bytte frontrute på en Volvo som er utstyrt med kamera og laser, må du erstatte den med en som har de samme egenskapene som originalruten, og som er utviklet spesielt for din bilmodell. Bilens sikkerhetssystemer er nemlig svært sensitive overfor optiske toleranser, glasstykkelse og vekt.

Repareres skaden med Volvo Original frontrute og Volvo Original frontrutelim, kan du være trygg på at karosseriet beholder stabiliteten, og at ruten holder seg like sterk som da bilen din var ny.

Unngå egenandel ved bytte av glassrute

Hvis du må skifte ruten er egenandelen 2000 kroner. Ved reparasjon av glassrute er det ingen egenandel.